Nieuwsbrief 2020/2 – Impact coronacrisis

Beste Beier,

 

De Corona moeilijkheden blijven ook niet zonder gevolg voor de Beierijwerking! 

  • Openingsevenement van de herdenkingen, van de bevrijding van Overijse 75 jaar geleden, op 10 april wordt verplaatst naar zondag 6 september 2020 ! 

  • Het archief van de Beierij is niet toegankelijk voor het publiek in april 2020.

 

Verplaatsen van openingsevenement herdenkingen WO II

Op vrijdagavond 10 april 2020 stond, in Den Blank, het openingsmoment gepland van de herdenkingen van de bevrijding van Overijse 75 jaar geleden bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het gemeentebestuur van Overijse besliste om alle schouwburgactiviteiten tot en met  19 april eerstkomend te schrappen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een harde klap, ook voor onze vereniging, na twee jaar voorbereiding aan dit project. De Beierij onderschrijft uiteraard de beslissing van het gemeentebestuur. 

 

In overleg met het college van burgmeester en schepenen wordt het evenement van 10 april verplaatst naar ZONDAG 6 SEPTEMBER 2020 om 15 UUR  in Den Blank. Meer daarover later via alle mogelijke communicatiekanalen zoals De Kelle, onze nieuwsbrief,  onze website en een tweede Gazet van Overijssche die in de tweede helft van augustus in uw brievenbus zal belanden.

 

De gratis tickets die je afgehaald hebt, blijven gewoon geldig. Als je ook betalende tickets hebt aangeschaft en je kan op 6 september niet komen, stuur dan je rekeningnummer naar info@denblank.be voor een terugbetaling. We hopen jullie echter allemaal gezond en wel te ontmoeten op zondag 6 september 2020.

 

Het archief van de Beierij wordt gesloten in april

Onze archiefwerking op de eerste zaterdag van elke maand in onze lokalen op de zolders van de ‘Bonte Os’ gaat niet door in april 2020.

Alle leden van de Beierij worden in de loop van volgende week per brief op de hoogte gebracht van deze beslissingen. Wees voorzichtig en toon burgerzin. We wensen u allen het goede de eerstvolgende tijd.

Met vriendelijke groet vanwege het bestuur van de Beierij van IJse.