De Beierijreis op zondag 26 juni 2022!

Op zondag 26 juni 2022 om stipt 8:30 uur ’s morgens vertrekt onze autocar naar Gent voor de Beierijreis editie 2022. Inschrijven kan via een belletje of e-mail aan voorzitter Carine Willaert.

Vertrek: 8:30 uur ‘s morgens

Waar: Stationsplein Overijse

Prijs: 70 euro per persoon op rekening van de Beierij van IJse vzw: BE37 7340 3501 8928

Inschrijven: met een telefoontje of e-mail aan Carine Willaert: telefoon 02 687 94 05 of e-mail carinewillaert@telenet.be

Vergeet zeker en vast niet om je menukeuze (vlees of vis) door te geven. Je inschrijving is echter pas definitief wanneer het verschuldigde bedrag op rekening van de Beierij staat. Let wel: eerst telefonisch of per e-mail aanmelden!

 

Programma:

08 uur 30’  Vertrek met de bus aan het Stationsplein.

10 uur        Aankomst in Gent. We bezoeken ‘Het Gravensteen’. Deze belangrijke bezienswaardigheid is een burcht met een zeer bewogen geschiedenis, nauw verweven met de complexe en vaak woelige politieke en sociale historiek van de stad.          

Het is de enige overgebleven middeleeuwse waterburcht met een vrijwel intact verdedigingssysteem in Vlaanderen. Je bezoek aan het Gravensteen geeft je een volledig beeld van de riddercultuur in de 12de eeuw. Het poortgebouw, de walmuur, de donjon, de grafelijke residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers.

Aan de hand van een unieke audiogids kom je alles te weten over Filips van de Elzas, bouwheer van Vlaanderens meest imposante burcht en over de wereld van rondtrekkende graven, kruisvaarders en hoofse liefde.

11 uur 30’    Aan de Graslei vertrekken we voor een boottocht ( open boot, maar paraplus en dekzeil aanwezig bij regen weer) die 60 minuten zal duren en ons een kijk op Gent van op het water biedt. De gids verschaft de nodige uitleg en u kan ondertussen genieten van een glaasje cava.

12 uur 45’    Middagmaal in restaurant Carlos Quinto

15 uur 20’  Bezoek aan de ’Sint Baafskathedraal ‘ en ‘Het Lam Gods’

                   In de crypte van de kathedraal reist u met behulp van een Augmented Reality bril (AR bril) diep in het verleden en ervaart de bewogen geschiedenis van het Lam Gods en de Gentse kathedraal alsof u er zelf bij was. Als hoogtepunt van de tour komt u oog in oog te staan met het enige echte Lam Gods. 

                   AR is een technologie die toelaat om, met behulp van een Augmented Reality-bril, een virtuele 3D-holografische laag te leggen op de reële wereld om je heen. Kortom, in je fysieke wereld verschijnen extra 3D figuren die versmelten met de echte omgeving, als men doorheen de bril of tablet kijkt.

                   

 17 uur       Tijd om rustig een terrasje te doen in het gezellige centrum van Gent

18 uur 30’  Vertrek met de autobus naar Overijse.

 

Menu middagmaal

Voorgerecht

Notensla, gekonfijte tomaat, geitenkaaskruimels

Hoofdgerecht

Geglaceerde kip, honingkorst, prei, wortel, ovenaardappeltjes

Of 

Witvis, mousseline van aardappel en peterselie, ratatouille

Dessert

Chocolademousse

 

Niet vergeten uw keuze door te bellen aan Carine Willaert op nummer 02 687 94 05 of te vermelden op uw e-mailbericht!