Over De Beierij

Zicht op de kerk van Jezus-Eik. Schilderij Jean Rigaux.

De Beierij van IJse is sinds 1975 actief om de geschiedenis van het patrimonium en de families van Overijse en de druivenstreek te onderzoeken, te bewaren en dichter bij de bevolking te brengen.

Vanaf mei 2013 kunnen geïnteresseerden ook terecht in ons archief voor opzoekingen. Het archief is open elke eerste zaterdag voormiddag van 9 tot 12 uur.

De kring brengt elk kwartaal samen met de zusterkring in Hoeilaart “Het Glazen Dorp” het historisch-wetenschappelijk tijdschrift “Zoniën” uit en verzorgt viermaal per jaar een contactblad “De Kelle-Beiersblad”, jaarlijks samen meer dan 300 bladzijden streek- en familiegeschiedenis. Bovendien werden reeds vele jaarboeken gepubliceerd in de reeks “Bijdragen tot de Geschiedenis van IJse-, Lane- en Dijleland”.

Daarnaast worden andere activiteiten ingericht zoals tentoonstellingen, concerten, voordrachten, geleide bezoeken, uitstappen enz. Activiteiten van andere organisaties worden gesteund en er wordt samengewerkt met diverse initiatieven zoals met het project “Gluren bij de Buren” en de “Erfgoeddag”.

Voor haar publicaties en aktiviteiten ontving de Beierij in 1997, 1999 en 2005 de cultuurprijs van de Cultuurraad van Overijse.

Door lid te worden ontvangt u onze tijdschriften “Zoniën” en “De Kelle-Beiersblad”. De reeds verschenen nummers van het lopende jaar sturen wij U na. De steunleden en ereleden ontvangen jaarlijks een waardevol geschenk.

Rekeningnummers:

 • 734-0350189-28 of
 • IBAN: BE37 7340 3501 8928
 • BIC: KREDBEBB

Wenst u lid te worden ( euro, steunend lid euro of erelid euro): klik hier.

Vragen aan de Heemkundige Kring kunt u hier stellen.

Heeft u interesse voor een publicatie uit de lijst, bestel dan met dit formulier.

Heeft u interesse voor een artikel uit Zoniën of De Kelle, stuur dan een berichtje, we bekijken dan wat we voor u kunnen doen.

Wenst u actief mee te werken, graag een seintje aan één van de bestuursleden:

 • Carine Dehertog-Willaert, voorzitter
  Vergoeienveld 5, 3090 Overijse
  (02 687 94 05)
  carine@beierij.be
 • Filip Brankaer, secretaris
  filip@beierij.be
 • Piet Van San, ondervoorzitter
  Vleugstraat 12, 3090 Overijse
  ( 02 688 07 56)
  piet@beierij.be
 • Gilbert Dehertog, penningmeester
  Vergoeienveld 5, 3090 Overijse
  (02 687 94 05)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *